Altele

3 întrebări

Sesiunea s-a terminat şi am multe să vă povestesc. Nu despre econometrie şi marketing, ci despre beletristică. Aşa cum se întâmplă de obicei, pofta mea de lectură atinge cote maxime în cele mai nepotrivite momente şi aşa se face că, în ultima lună, am „făcut cunoştinţă” cu câţiva autori excepţionali. Dar până să ajungem la ei, Tomata mi-a propus o lepşă despre cărţi, care sună cam asa:

1. Aţi folosit vreodată o carte la altceva decât pentru lectură?

Hm… îmi amintesc că pe la 3-4 ani presam tot felul de flori între cărţile mai groase. Şi prin gimnaziu manualele se dovedeau o pernă excelentă la orele plictisitoare. Recent însă am început să ţin mult la cărţile mele motiv pentru care mă limitez la a le lectura.

2. Vi s-a întâmplat să citiţi vreo carte doar pentru că o citise persoana iubită?

Da, „De veghe în lanul de secară”. A fost o experienţă traumatizantă şi, cu tot entuziasmul specific iubitei care ar vrea să împărtăşească totul cu „jumătatea”, nu m-am putut entuziasma în faţa romanului. Salinger mi-a lăsat o mare durere de cap şi un sentiment de frustrare de care nu am reuşit să scap nici în zi de azi.

3. Aţi avut vreodată prejudecăţi care să vă împiedice să citiţi o anumită carte?

Rar. De cele mai multe ori judec o carte doar după ce am citit-o, şi, în virtutea acestei concepţii, am acordat o şansă chiar şi celor mai criticaţi autori (Dan Brown, Coehlo, Danielle Steel). Pe de altă parte, cred că niciodată nu voi pune mâna de bunăvoie pe un roman chick lit. Am răsfoit în treacăt vreo două şi nu m-au atras deloc. Mi se par lipsite de substanţă, genul de cărţi care prostesc femeile în loc să le educe.

Leapşa merge mai departe către Laura.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.