De citit,  Literatura romana

Coşmar-Rodica Ojog-Braşoveanu

Din nou, Rodica Ojog Braşoveanu reuşeşte să mă surprindă, cu un roman inedit, diferit de tot ceea ce am citit până acum.

În primul moment, mi-a fost greu să cataloghez cartea. Începutul avea o tentă autobiografică, care apoi s-a estompat în favoarea unei acţiuni condimentată de evenimente paranormale. Finalul este acela al unui roman poliţist autentic.

Totul începe în clipa în care Laura Florescu, un creator de modă de aproximativ 50 de ani descoperă, într-un magazin de antichităţi, propria ei poză: o altă Laura, aparţinând perioadei interbelice. Ulterior, apare o scrisoare scrisă de aceeaşi Laura şi, deşi scrisoarea poartă amprenta perioadei istorice respective, coincidenţele sunt în măsură să o neliniştească pe Laura din prezent.

Personajul începe o anchetă, pentru a afla destinul femeiii care îi seamănă atât. Beneficiind de ajutorul vânzătorului din anticariat Călin , Laura începe o aventură în cadrul căreia nu lipsesc evenimentele paranormale: poza celeilalte Laura îşi schimbă constant poziţia iar destinele celor două femei par a fi legate: au rămas văduve la aceeaşi vârstă , au fost soţiile unor bărbaţi pe nume George etc.

În paralel, Laura evocă fragmente din trecutul ei, în care un rol important îl ocupă Delia M. , o fostă colegă de clasă, aparent familiarizată cu „lumea de dincolo” . Aceeaşi Delia care îi spusese cândva: „Destinele noastre sunt decalate cu un an”… Ulterior Laura descoperă că Delia murise cu un an în urmă. În paralel, mărturiile despre cealaltă Laura se înmulţesc. Dar, când Laura şi Călin întră în cavoul în care e înmormântată Laura , personajul, depăşit de situaţie, suferă un infarct. Investigaţiile ulterioare ale poliţiei scot la iveală lucruri uimitoare.

Un roman captivant, care confirmă din nou geniul Rodicăi Ojog-Braşoveanu.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.