Uncategorized

Îndrăgostită de un masai-Corinne Hoffmann

Ce ar putea determina o tânără în vârstă de 27 de ani să renunţe, împotriva oricărei raţiuni la prietenul ei şi la o viaţă prosperă, în Elveţia, pentru o existenţă plină de lipsuri în Kenya? Dragostea!

În ziua în care păşeşte pentru prima dată pe pământ african, Corinne Hofmann nici nu bănuieşte că viaţa ei este pe punctul de a lua o turnură decisivă. Însă este de ajuns privirea pătrunzătoare a unui războinic masai pe nume Lketiga, pentru ca tânăra să decidă să lase în urmă tot , pentru a trăi alături de acesta.
Dar poate dragostea compensa sacrificiile impuse de o viaţă dusă în condiţii primitive, în mijlocul sălbăticiei şi de o societate în care femeia este considerată inferioară bărbatului?
Beneficiind de o energie şi de o capacitate de adaptare admirabilă, Corinne reuşeşte să pună pe picioare o afacere şi să prospere. Însă bolile cauzate de un trai nesănătos (malarie, hepatită), gelozia excesivă a soţului, dar, mai presus de toate, naşterea fiicei ei, Napirai, o determină pe Corinne să ia o decizie crucială: împreună cu fiica ei părăseşte pentru totdeauna Kenya, lăsându-şi iubirea în urmă, hotărâtă să înceapă o nouă viaţă, într-o lume civilizată.

Deşi lipsită aproape complet de valoare literară, “Îndragăstită de un masai” rămâne o carte care atrage. Este, mai presus de toate, un mod plăcut de a explora o lume, de a privi într-o cultură, pentru mulţi, necunoscută.

One Comment

  • Bianca

    Această carte este pe lista mea de multă vreme împreună cu celelalte două din serie. Nu le-a venit vremea, dar mă atrag și știu că le voi citi.
    Îmi plac recenziile tale pentru că sunt făcute așa cum trebuie, adică NU spui tot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.