Anunturi

Rezoluţii 2012

Bună tuturor şi bine v-am regăsit în noul an. 2012 se anunţă o perioadă de schimbări majore, iar blogul nu face excepţie de la asta. Dacă în 2011 am abordat o atitudine mai pasivă, marginindu-mă să răspund la comentarii şi mai „arunc” câte în post în momentele libere, în acest an sunt ferm decisă să schimb ritmul.

Ce vă aduce LumeDeUmbre în 2012? În primul rând, două categorii noi de posturi. Să le luăm pe rând:

„Elevilor mei” este o rubrică izvorâtă dintr-o frustrare. Mi-am petrecut anii din urmă învăţând să învăţ. Şcoala mi-a dat „cultură generală” (sau cum s-o mai fi zicând la acele ore pline de lecţii de geografie şi fizică învăţate în silă) dar m-a lăsat complet nepregătită pentru viaţă. Niciodată nu am avut parte de un mentor, care să mă îndrume, care să mă direcţioneze cât de cât, care să îmi arate ce alte cunoştinţe trebuie să acumulez. Le-am dobândit în cele din urmă, dar în fugă, forţată de împrejurări. În spatele meu se aşterne peisajul trist al unor ani de liceu prea „goi” şi ai unor ani de facultate chinuiţi, în care am jonglat cu job, facultate şi „lecturi suplimentare” din tot felul de domenii cu care nu credeam că voi avrea vreodata tangenţă.
Revenind pentru scurt timp în liceu (la catedră de data asta) n-am remarcat nicio îmbunătăţire. Elevii sunt la fel de dezorientaţi, profesorii se limitează, în continuare, să le trasmită conţinutul programei şcolare şi cam atât. De aici dorinţa de a crea o nouă rubircă. Doresc să fac din ea o sursă de inspiraţie pentru elevii care vor mai mult. Sunt o mulţime de cărţi pe care nu le-am recomandat, deoarece nu se încadrau în tematica blogului (beletristică). Ele îşi vor găsi locul aici.

„Guest-post-urile” vor reprezenta ce-a de-a doua rubrică. În 3 ani de blogging (da, cam îmbătrânesc) am întâlnit destui cititori cu opinii diferite de ale mele, dar exprimate argumentat, într-un mod care m-a determinat să-i respect şi să le dau posibilitatea de a se exprima pe larg. Detalii despre această rubrică vor urma într-un post separat.

În al doilea rând, urmează şi câteva îmbunătăţiri legate de imaginea blogului (temă, widget-uri etc. ). Aici m-as bucura dacă mi-aţi sări în ajutor cu sugestii. Dacă aţi remarcat, pe blog, aspecte care vă deranjează (de exemplu, câţiva cititori s-au plâns de fundalul negru, care îngreunează lectura) nu ezitaţi să îmi spuneţi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care credeţi că ceva ar putea fi îmbunătăţit, atât la aspect, cât şi la conţinut.

În al treilea rând, o să îmi fac „debutul” mult-amânat pe Facebook . De luni bune plănuiesc să-mi fac un fan-page (nu din snobism, dar prefer să separ cât de cât viaţa mea personală de blog) şi 2012 se anunţă un moment bun să-mi pun ideea în practică.

Las la urmă lista de lecturi. În 2012 am citit destul de puţin (54 de cărţi, după ultima numărătoare) şi am recenzat mai puţin de jumătate din ele. Target-ul pentru 2012 este de 80 de cărţi + recenzii. Ţinem pumii strânşi să reuşesc. 🙂

Vă urez tuturor un An Nou plin de realizări, dar mai ales, plin de lecturi!

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.