Uncategorized

Un an de „Lume de umbre …”

… şi postarea cu numărul 100. Iată cel puţin două motive pentru care această zi nu poate trece neobservată.
Recunosc, blogul meu a cunoscut şi vremuri mai glorioase, dar o mică aniversare merită şi el, nu de alta, dar şi-a făcut treaba bine. În sensul că m-a învăţat să-mi exprim o părere. Subiectivă, deseori banală, nu contează. Am început să citesc cu un scop, am început să caut o idee şi am descoperit plăcerea lecturii pe un alt plan. Iar cărţile au devenit deodată o oglindă a propriei mele valori. Fiecare titlu cunoscut reflecta un nou orizont cucerit, o altă lume de umbre în care am putut fi, pentru scurt timp, călător.
Am încecat să mă redescopăr, să mă reinventez. Cine e Katze de fapt? O întrebare la care încă mai ezit să răspund. Formula stereotipă cu care mi-am completat acum un an descrierea rămâne de actualitate : „încă în căutarea propriei identităţi…”. Aş adăuga , „un om în continuă schimbare”. Fiecare carte îmi dezvăluie noi posibilităţi de dezvoltare, fiecare recenzie scoate din mine o fărâmă de a cărei existenţă nu ştiam. Iar orice postare devine la rândul ei un capitol dintr-un roman al căutării şi al regăsirii.
1 an … În general curg urările, de data aceasta însă aleg să mă achit de o veche datorie. Astfel, cu riscul de a părea patetică, adresez mulţumirile de rigoare cititorilor blogului. Aprecierile voastre, pozitive sau negative, s-au dovedit de un real ajutor, iar sugestiile de lectură, mereu binevenite. Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc Biancăi Ioan şi lui Daniel Lăcătuş pentru şansa pe care mi-au oferit-o de a-mi manifesta „spiritul critic” şi în afara blogului.

3 Comments

 • Tomata cu scufita

  La multi ani si la cat mai multe recenzii.

  Citesc cu mare drag recenziile la cartile pe care le-am citit si pe diagonala mai citesc si cele la cartile pe care nu le-am citit. 🙂 ce complicat suna asta, da' cred ca ai inteles ce am vrut sa zic.

  Iti doresc cat mai multa inspiratie si putere de sintetizare si la cat mai multe carti citite. 🙂

 • Bianca

  Iiiii, La multi ani !!! Am ratat momentul pentru ca a fost chiar în săpt în care eu am fost plecată la Paris 🙂
  Scuze… oricum îi doresc viață lungă blogului, iar ție putere să-l întreții.
  E prumul bog de cărți de care chiar m-am îndrăgostit, tot timpul intru să văd ce mai citești :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.